World of Warcraft Bot

Har människor har rätt att fuska?

Mer än 100.000 människor verkar tro det. Det är så många exemplar har sålts av ett datorprogram som kallas Glider, som huvudsakligen spelar spelet World of Warcraft för dig. Medan du sover, äter, går till jobbet, lektioner eller göra vad, Glider styr dina WOW karaktär - dödar monster och kastar besvärjelser, samlar skatter och samlar upp den erfarenhet som krävs för att utveckla och bli mer kraftfull.

Av de mer än 11 miljoner människor som spelar World of Warcraft, mest göra det lagligt, de som faktiskt spelar spelet själva. Hela poängen med ett massivt multiplayer online spel som WOW eller EverQuest är att spelare kan vara stolta över att deras virtuella resultat och förmögenhet återspegla verkliga mänskliga ansträngningar, beslutsamhet, påhittighet och skicklighet. Även om jag inte har spelat WOW regelbundet i mer än ett år har jag fortfarande plågats upp tusentals timmar på att världen sedan 2004. För att få några skrupelfria aktörer använder en "bot" program som Glider gör narr av detta och bidrar till att förstöra den underhållning erfarenhet för mig och alla andra.

Men ska skapa och sälja ett program som Glider vara olagligt?

Det är den fråga som har vindlande väg genom en federal domstol i Arizona sedan 2006, då Blizzard Entertainment, WOW: s skapare, första låst rättsliga horn med Glider författare, en programmerare som heter Michael Donnelly, och Mr Donnelly's comföretag, YMD Industries.

Förra sommaren beslutade domstolen att YMD (som har gjort minst $ 3,5 miljoner i försäljning från Glider sedan 2005) hade olagligen blandat med Blizzard's kundrelationer och är verksamma i olika upphovsrätt kränkningar. Sedan förra veckan, domare David G. Campbell dessutom fast att YMD hade brutit mot Digital Millennium Copyright Act genom att kringgå en anti-bot teknik som utvecklats av Blizzard. Blizzard, sade han, hade rätt till ett föreläggande huvudsak stänga Mr Donnelly ner och stoppa försäljningen av Glider, som kostar $ 25. (WOW sig i allmänhet kostar ca $ 15 i månaden för att spela.)

Låt mig vara trubbig: Jag, liksom de allra flesta spelare, känner starkt att bot program som Glider är motbjudande och personer som använder dem bör förbjudas från spel de bot i. Jag håller helhjärtat med domare Campbell påstående att " allmänhetens intresse maj gilla full och ärlig konkurrens, men YMD slutändan är en exploiter, inte en konkurrent. "

Men jag inser också ett kraftfullt argument på andra sidan, som hävdar att det är farligt och olämpligt att låta ett programvaruföretag att diktera vad andra program kan användas i samband med sina produkter. Glider inte hacka in i Blizzard system eller ändra World of Warcraft: s programkod. Och det faktiskt inte kopiera spel planering eller visuella tillgångar. Det "bara" interagerar med spelet, som en spelare, bara med omänsklig uthållighet och precision.

Vad händer om Microsoft gjort ett avtal med Electronic Arts och sa att du bara kan spela EA spel på datorer med Windows Vista? Frågade Lance C. Venable, Mr Donnellys advokat i Arizona. Vad händer om Ford sade att om du sätter tredjepartsfinansiering Napa auto delar i din bil, du är inte längre tillåtet att ladda programvara som kör din bil tändsystemet?

Eftersom det närmar överklagandet process, det är Mr Venable uppgift att göra det mesta dire hal-pist argument möjligt. Och han verkar förstå varför många spelare kanske ogillar hans klient: "Min klient är ett ganska otrevligt tecken om man tittar på detta fall från mycket smal lins det är en fråga om Blizzard mot en botter. Jag förstår varför folk sympatiserar med Blizzard ståndpunkt. "

För nu Glider fortfarande är till salu, domaren har ännu inte beslutat om att införa förbud i väntan på överklagandet. Det skulle förvåna några människor om att överklaganden fortsätter i minst ett år.

Allt jag vet säkert är att en spelare, jag tror att robotar är så dåligt som ut Hacks eller personer att anställa en "goldfarmer" i Kina för att spela spelet åt dem. Jag har sett bots och Hacks förstöra andra online-spel, i synnerhet en tidigare Blizzard produkten heter Diablo II. Diablo II var ett av världens bästa spel förrän det var överbelastad ungefär fem år sedan av hackare, som olagligen kopierats och distribuerade kopior av ovanliga och dyra objekt ispelet, precis som förfalskare.

Paul Sams, Blizzard's Chief Operating Officer, har all rätt att få på sin höga häst, som han gjorde i en telefonintervju den här veckan. "The Diablo II erfarenhet är därför vi är så benhårt om detta, säger han.

"Vi kommer inte att stå fast vid," fortsatte han, "och låt våra spel förstöras av människor som tar avstånd från det roligt att vi har skapat och som andra har, och vi kommer inte att låta detta ske till vårt kunder igen. Någonsin. "

Denna artikel har ändrats i enlighet med följande korrigering:

Rättelse: 10 februari 2009 På grund av redigering fel, ett videospel kolumn på lördag om en rättslig tvist mellan Blizzard Entertainment, skaparen av World of Warcraft spelet och beslutsfattare i en "bot" program som kallas Glider som spelar spelet automatiskt gav ett ofullständigt citat från en advokat som företräder Glider: s skapare, Michael Donnelly, och misattributed ett uttalande om sin syn på ärendet.

Advokaten, Lance C. Venable, har sagt att han erkände att hans klient är "en ganska otrevligt karaktär." Hela citat från Mr Venable var: "Min klient är ett ganska otrevligt karaktär. Om man tittar på detta fall från mycket smal lins det är en fråga om Blizzard mot en botter, jag förstår varför folk sympatiserar med Blizzard ståndpunkt. "

Även Mr Venable jämfört ärendet till hypotetiska exempel i andra branscher, anser författaren av kolonnen - inte Mr Venable - att så är fallet närmar överklaganden process, "det är hans jobb att göra de dire hal-pist argument möjligt. "

Och en bild bildtext, med hjälp av information från Blizzard, felaktiga namnet på den karaktär från spelet som visades. Det är Lich King - inte Frostmourne, namnet på det svärd han visat redovisade.


Kommentarer
Postat av: Anonym

fin blogg

2009-02-27 @ 16:37:29
URL: http://rivets.blogg.se/
Postat av: Anonym

fin blogg

2009-02-27 @ 16:37:29
URL: http://rivets.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0